webintro.se

En introduktion till webben

Lyssna på Internetradio och vad det innebär

Genom att lyssna på radiostationer via Internet får du tillgång till mer eller mindre alla världens radiostationer. Det innebär att du kan välja och vraka.

Tjusningen med detta är att du kan hitta allt från himmel och jord oavsett om du vill lyssna på dokumentärer, poddar eller musik. Du kanske var på semester någonstans och hittade en radiokanal du tyckte om, söker du online kanske du hittar den. Det är även väldigt bra för dig som lär dig ett språk.

Kanaler i andra länder

Klicka dig vidare här för att hitta utrustningen du kan behöva. Du kanske finner din favoritkanal i England eller i Thailand vem vet? Det är bara fantasin som stoppar dig, vad väntar du på? Utforska världen genom internetradions alla kanaler. Har du svårt att hitta vad du söker så kan du alltid ta hjälp av olika söksajter. Prova dig fram med olika sökalternativ såsom kanske radio i Spanien om du till exempel gillar och behärskar det spanska språket.

Hur fungerar det?

Internetradio och vanlig AM/FM-radio fungerar på nästan samma sätt. Med vanlig radio har du en apparat som kan hitta olika AM/FM-signaler som spela upp musiken. Med internetradio skickas istället ljudet från kanalen genom internetsignaler och IP-adresser.